Bouw lokalen Chiro Jijippeke eindelijk begonnen

Op deze plek komen de nieuwe lokalen. Leden Helena Verset en Montana Tachelet zijn alvast razend enthousiast.
Baert Marc Op deze plek komen de nieuwe lokalen. Leden Helena Verset en Montana Tachelet zijn alvast razend enthousiast.
De werkzaamheden aan de nieuwe lokalen van Chiro Jijippeke zijn van start gegaan. De Chiro hoopt tegen mei naar zijn nieuw onderkomen te verhuizen.

Tot vandaag speelde chiro Jijippeke uit Sint-Jans-Molenbeek noodgedwongen in een klein zaaltje van Centrum West, of trokken ze naar de parken van Molenbeek. Door de enorme toestroom van nieuwe leden, voldoet hun huidig onderkomen voor 60 leden niet meer. Daarom begonnen ze vijf jaar geleden aan de plannen voor een nieuw, eigen gebouw. "En nu zijn de graafwerken eindelijk officieel begonnen", glundert Ruben Brondeel, oud-leider van de chiro. "Onze nieuwe lokalen komen op de site van dienstencentrum Randstad. De oude toiletten worden er momenteel afgebroken en zullen plaats ruimen voor een materiaalhok, een leidingslokaal met kleine keuken en nieuwe toiletten. Bovendien mogen we in het weekend gebruik maken van de parking om onze activiteiten te organiseren."


De chiro kreeg voor de nieuwbouw een subsidie van 250.000 euro van de VGC en zamelde de overige 9.300 euro in via een growdfundingcampagne. "We wilden absoluut in het oude Molenbeek blijven. Maar het is niet makkelijk een plek met voldoende ruimte te vinden. Dus gingen we op zoek naar een locatie waar we onze eigen lokalen konden neerpoten. We verwachten dat onze nieuwe lokalen tegen mei klaar zijn."


De chiro kan dan volop beginnen met de verhuis. Met het ingezamelde geld van de growfundingactie zullen ze tafels en stoelen, verlichting, een schrijfbord en opbergkasten aankopen. (DCFS)