Exclusief voor abonnees

Bianca Debaets (CD&V): “Een huis leasen, dat moet kunnen in Brussel”

CD&V zet volop in op de middenklasse

Bianca Debaets
Baert Marc Bianca Debaets
CD&V is de grote constante in de Brusselse regering: al sinds 1989 staat de partij mee aan het roer van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het is nu aan kopstuk Bianca Debaets om daar een vervolg aan te breien.

13 verdiepingen boven het Noordstation houdt Bianca Debaets (CD&V) kantoor als Brussels staatssecretaris. Toch omschrijft ze zichzelf als iemand die graag tussen de mensen staat. “Ik heb de laatste vijf jaar altijd geprobeerd om goed te luisteren”, zegt ze. “Daarom heb ik ook zo zwaar ingezet op extra plaatsen in de kinderopvang. Dat zijn zaken waar mensen zich zorgen over maken: vinden ze een plaats op school of in de crèche?”

Toch wordt er nog steeds gesproken over plaatstekort?

Debaets: “We hebben 1.000 extra plaatsen gecreëerd in de kinderopvang. Die zijn bovendien allemaal gelinkt aan het inkomen van de ouders. Ik had ook 2.000 plaatsen kunnen vrijmaken in privé-crèches, maar wat heeft de gemiddelde burger aan een crèche waar je 700 of 800 euro per maand moet betalen? Bovendien moet je buurtgericht werken. Daarom hebben we eerst in kaart laten brengen waar de nood het hoogst is.”

Waarom die focus op kinderopvang?

Je hebt 29% van dit artikel gelezen
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.