Bewusteloos geslagen leerkracht uit het ziekenhuis

Alexis C., de leerkracht van de Etterbeekse school Institut Saint-Joseph die bewusteloos werd geslagen door een van zijn leerlingen, is sinds woensdag veilig en wel uit het ziekenhuis.

Tijdens zijn les op dinsdagmiddag gooide een 15-jarige leerling een metalen buis naar zijn hoofd, waarbij hij buiten westen tegen de grond sloeg. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht, maar mocht gisteren alweer naar huis. Toch is hij niet helemaal de oude en is hij nog niet in staat om opnieuw voor de klas te staan. Momenteel rust hij thuis uit om te herstellen van zijn hoofdwonde.


"Hij is enorm aangedaan door het voorval", zegt echtgenote Arianne Deprez over haar man, die op dat moment ligt te slapen. "Het is de eerste keer dat hij met zo'n zware agressie geconfronteerd wordt op school." Maar dat betekent niet dat het altijd rozegeur en maneschijn is op school. "Volgens mijn man is het geen gemakkelijke klas", gaat Deprez verder. "Er is wel vaker commotie tijdens de les, of strubbelingen tussen leerlingen. Maar zo erg? Nee, dat is het nog nooit geweest."

Nog thuis tot 8 februari

De leraar technische mechanica blijft nog zeker tot 8 februari thuis, dan is het afwachten wat de dokter zegt. "Hij slaapt veel en wil vooral met rust gelaten worden. Pas als hij volledig opgeknapt is, kan hij weer les geven", aldus Deprez. Al is het maar de vraag of hij na zo'n incident wel nog durft.


"Onze school hecht veel belang aan discipline, respect en een goede samenwerking tussen iedereen", zegt Etienne Delaissé, directeur van de school.


"Zo'n gedrag tolereren wij hier niet." Ondertussen heeft de directeur de gekwetste leerkracht opgebeld toen die het ziekenhuis mocht verlaten om te vragen hoe het met hem ging. "Maar of en wanneer hij zal terugkeren, voor die vraag was het nog te vroeg", aldus Delaissé. (DCFS)