Bewoner valt in slaap en vergeet kookpot op het vuur

In een hoogbouw in Watermaal-Bosvoorde moest de brandweer gisterenavond omstreeks 19.30 uur uitrukken voor een brandgeur en rookontwikkeling in een appartement op de 12de verdieping. Dat bevestigt woordvoerder van de Brusselse brandweer, Walter Derieuw.

Een waakzame buur voorkwam gisterenavond het ergste op de Reigerboslaan in Watermaal-Bosvoorde toen hij een brandgeur en rookontwikkeling opmerkte op de 12de verdieping in een hoog appartementsgebouw . Rond 19.30 uur werd de brandweer opgebeld die ter plaatse werden opgewacht door een buurvrouw met de sleutel van het appartement.

“Eenmaal binnen werd de huurder al slapend in de rook aangetroffen”, zegt brandweerwoordvoerder Derieuw. “Er lag ook nog een vergeten kookpot op het vuur.” De bewoner kreeg zuurstof toegediend en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Hij verkeert niet in levensgevaar. Het appartement werd verlucht en dankzij de waakzame buur werd ook schade vermeden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.