Bewoner valt in slaap en vergeet kookpot op het vuur

Reigerboslaan in Watermaal-Bosvoorde
Google Maps Reigerboslaan in Watermaal-Bosvoorde
In een hoogbouw in Watermaal-Bosvoorde moest de brandweer gisterenavond omstreeks 19.30 uur uitrukken voor een brandgeur en rookontwikkeling in een appartement op de 12de verdieping. Dat bevestigt woordvoerder van de Brusselse brandweer, Walter Derieuw.

Een waakzame buur voorkwam gisterenavond het ergste op de Reigerboslaan in Watermaal-Bosvoorde toen hij een brandgeur en rookontwikkeling opmerkte op de 12de verdieping in een hoog appartementsgebouw . Rond 19.30 uur werd de brandweer opgebeld die ter plaatse werden opgewacht door een buurvrouw met de sleutel van het appartement.

“Eenmaal binnen werd de huurder al slapend in de rook aangetroffen”, zegt brandweerwoordvoerder Derieuw. “Er lag ook nog een vergeten kookpot op het vuur.” De bewoner kreeg zuurstof toegediend en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Hij verkeert niet in levensgevaar. Het appartement werd verlucht en dankzij de waakzame buur werd ook schade vermeden.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.