Bestuurder (19) die vrouw (30) doodreed op zebrapad weer vrijgelaten

Voor het 30-jarige slachtoffer kon geen hulp meer baten.
Baert Marc Voor het 30-jarige slachtoffer kon geen hulp meer baten.
Een vrouw van 30 uit Brussel is deze morgen omgekomen toen ze van het zebrapad werd gemaaid op de Jetselaan in Koekelberg. Het slachtoffer overleed ter plaatse. Intussen is de bestuurder alweer vrijgelaten.

Het ongeval deed zich voor rond 11.30 uur op de Jetselaan in Koekelberg ter hoogte van het Elizabethpark. “Het slachtoffer kwam uit het park en wilde het zebrapad oversteken richting De Neckstraat”, zegt Johan Berckmans van de politiezone Brussel West. “Twee voertuigen stonden stil om haar voorrang te verlenen. Op dat moment is een Volkswagen Polo de stilstaande wagens langs rechts voorbijgestoken op het fietspad en heeft de vrouw frontaal aangereden. Het slachtoffer is daardoor 10 à 20 meter weggekatapulteerd. Ondanks de snelle tussenkomst van de medische diensten is de vrouw ter plaatse overleden.”

De bestuurder van 19 jaar werd op de plek van het ongeval opgepakt en is intussen ondervraagd door de politie. Het Brusselse parket heeft ook een verkeersdeskundige ter plaatse gestuurd. 

Deze namiddag heeft het parket beslist om de jongeman vrij te laten. Hij bleek niet onder invloed van drugs of alcohol en er zijn geen antecedenten. Hij is naar verluidt ook zwaar onder de indruk van de feiten. Er zaten overigens nog twee passagiers bij hem in de wagen.
40 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Said Sabaouni

  Jongens Jongens Jongens toch het is verschrikkelijk Veel sterkte aan families en vrienden van slachtoffer.

 • Freddy Acx

  Peter Helsen, zelfs als is het onvrijwillige doodslag, dit valt niet goed te praten, punt is je steekt niet rechts voorbij op een voetpad, jij doet dit niet en ik ook niet, moet heel zwaar bestraft worden, Freddy Acx

 • Diana De Wit

  Zelfs op het zebrapad zijn voetgangers niet meer veilig!

 • Peter Helsen

  Telkens ik reacties lees ben ik blij dat de fora het recht niet bepalen. Ik ben zeer benieuwd of iedereen zichzelf even streng zou berechten. Waarschijnlijk zal je voor jezelf altijd wel een verzachtende omstandigheid vinden (of zijn er echt die nog nooit bewust een overtreding maakten) ? Deze jongen kan nooit veroordeeld worden voor vrijwillige doodslag en al zeker niet voor moord. Afhankelijk van de feiten (die geen van ons gezien hebben) hooguit voor onvrijwillige doodslag.

 • Jean-Jacques VAN BERKEL

  Einde jong leven ingevolge min. 2 zware overtredingen (rechts inhalen, over het zebrapad) Reactie overheden : dader vrij (zonder voorwaarden ?) met intrekking rijbewijs voor 15 dagen.Alle andere automobilisten die met dit ongeval niets te maken hebben bestraffen via algemene invoering van zone 30 over heel Brussels Gewest. Mooi signaal naar de nabestaanden v/h slachtoffer ! Snelheid van 50 km/u te hoog ? Nee, ontradingseffect door snelle en strenge bestraffing van de dader VEEL te laag !!!