Belgisch bier op Brussel Bad

HOOFDSTAD EN NOORDRAND BELEVEN FESTIVALWEEKEND

Brusselaars en toeristen genieten van de eerste dag van Brussel Bad op de Akenkaai.
Foto Lukas Brusselaars en toeristen genieten van de eerste dag van Brussel Bad op de Akenkaai.
Brussel Bad is gisteren feestelijk van start gegaan op de Akenkaai. In tegenstelling tot vorig jaar, zal er op Brussel Bad dit jaar wél Belgisch bier zijn.

Brussel Bad stond vorig jaar in het teken van een bierrelletje. De Brusselse bierclub Malt&Mout bekritiseerde vorig jaar de keuze voor Heineken, waardoor de organisatoren dit jaar voor een akkoord met InBev kozen. Vorig jaar werd er geen Belgische brouwerij gevonden omdat de kosten voor een gratis evenement voor een sponsor heel duur zijn. Dit jaar is er wel Hoegaarden en Jupiler van het vat.


"Ik ben zeer tevreden met de keuze voor InBev. Zeker na de commotie van vorig jaar", aldus Philippe Close (PS), schepen van Toerisme. "Ergens is het logisch dat we voor een typisch Brussels evenement een Belgische brouwer zoeken. We hebben een eigen biercultuur en willen die binnenkort ook in de verf zetten met de opening van de biertempel aan het Beursplein. Maar gemakkelijk was die zoektocht naar een sponsor niet."

BX Brussels

Maar Brussel Bad is méér dan bier en cocktails alleen. Het evenement profileert zich ieder jaar met een uitgebreid cultureel en sportief programma. Ook dit jaar zijn er heel wat nieuwigheden te bespeuren. Zo staan er dit jaar voetbalpartijtjes op het programma in een kooi van tien vierkante meter. De organisatie daarvan is van BX Brussels, de club van Vincent Kompany. Daarnaast kan de bezoeker groepslessen volgen in een sportieve, ontspannen sfeer met Basic Fit. Tijdens de eerste week van Brussel Bad, van 3 tot 10 juli, zullen Belgische kunstenaars monumentale muurschilderingen maken aan de rand van het kanaal en op de site van Brussel Bad. Er staan ook rondleidingen op het programma, workshops, filmvertoningen, muzikale omlijsting en skate- en breakdancevoorstellingen.


De inrichting van de site is dit jaar ook veranderd. Er komt een vierde ingang in de Dijlestraat die rechtstreeks uitloopt op de sportterreinen en de site ook vlotter bereikbaar maakt. De drie andere ingangen blijven behouden. "Het is fantastisch dat we Brussel Bad met zulke temperaturen mogen aftrappen. Het evenement heeft genoeg verfrissende activiteiten om de bezoekers koel te houden", aldus Close.


Brussel Bad loopt tot 9 augustus. Voor meer info: www.brusselbad.be.