Avondspits loopt in het honderd door bomalarm in Noordstation

Reizigers wachten af voor het Noordstation.
Marc Baert Reizigers wachten af voor het Noordstation.
Een bommelding in het Noordstation heeft de avondspits in Brussel maandag volledig in de war gestuurd. Niet alleen werd het station ontruimd, ook alle Brusselse tunnels werden even gesloten. Het station werd doorzocht, maar de politie vond niets.

Het telefoontje met de bommelding kwam om 14 uur binnen en er werd beslist om het station te ontruimen. Dat had meteen zware gevolgen voor het openbaar vervoer. Niet alleen de treinen werden getroffen, ook de trams en bussen van De Lijn en de MIVB moesten hun ritten naar het station staken. Om 15 uur werd er dan beslist om het treinverkeer volledig stil te leggen tussen het Noord- en het Zuidstation.

Perimeter

De politie voerde een zoektocht uit in het Noordstation, maar vond uiteindelijk niets. Tijdens de actie werd er rond het station een ruime veiligheidsperimeter ingesteld. Honderden reizigers wachtten op de Simon Bolivarlaan op meer nieuws. Sommigen beslisten om te voet op weg te gaan naar andere stations.

Het bleef echter niet bij hinder voor het openbaar vervoer. Ook het CCN-gebouw naast het Noordstation werd ontruimd. Daar bevindt zich het controlecentrum voor de Brusselse tunnels. Daardoor moesten die ook allemaal dicht. Op de Kleine Ring en in de buurt van het Noordstation ontstond meteen zware verkeershinder.

Om 15.50 uur werd het station opnieuw vrijgegeven en even daarna konden ook de tunnels weer open. Zowel automobilisten als treinreizigers moesten echter nog de hele avond met vertraging afrekenen.

Het Brusselse parket laat weten dat ze met een vooronderzoek zijn gestart. “We zullen de telefoongegevens analyseren om te zien wie er achter de melding zit”, klinkt het.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.