Autobestuurder pleegt vluchtmisdrijf in Brussel, politie vuurt kogel af

Het ongeval deed zich voor op de Helihavenlaan in Brussel.
Google Maps Het ongeval deed zich voor op de Helihavenlaan in Brussel.
Een politiepatrouille heeft rond 15.30 uur deze namiddag een schot gelost op de Helihavenlaan in Brussel. Een bestuurder reed daar tegen drie verschillende voertuigen, twee geparkeerde en een rijdend voertuig. 

"De automobilist wou na het ongeval wegvluchten met zijn wagen, maar kon snel geïnterpelleerd worden door een politiepatrouille die het ongeval zag gebeuren. Omdat de wagen op de agenten afreed, werd een schot gelost. Daarna kon de bestuurder overmeesterd worden. Niemand raakte bij het incident gewond", zegt de woordvoerder van politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene. 

Het is nog niet duidelijk hoe het ongeval kon gebeuren. De bestuurder is meegenomen voor verhoor. Volgens het parket staat de man internationaal geseind, maar waarvoor is nog niet duidelijk. Volgens politie en parket is er geen enkele link met terrorisme.

"Er is, zoals steeds in dergelijke gevallen, een onderzoek geopend naar het schietincident", meldt het Brusselse parket. "Er is een veiligheidszone ingesteld op de plaats van de feiten en de nodige vaststellingen worden gedaan."
14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Karel Van Geel

  Zo hoort het, indien een crimineel nog maar wijst naar een politieagent moet men het vuur openen. Natuurlijk was de internationaal geseinde crimineel in mesthoop Brussel op vakantie.

 • Dirk Landuyt

  Ajaah, ge moogt blijkbaar niet meer in de richting van een ambtenaar rijden zonder beschoten te worden. Politiegeweld van het zuiverste water. Daarbij komt : ze zijn getuige, dwz niet ingrijpen en de politie bellen.

 • Gerard Braeckmans

  "Een kiezer van rood of groen,of ben ik mis." Kan het nu stilaan gedaan zijn met zulk een gezever?

 • jeroen Deschrijver

  Ondertussen vrij onder voorwaarden?

 • Emiel Van Kerckhoven

  Ik vind als een politieman/vrouw zijn wapen trekt hij/ zij het ook moet durven gebruiken. Wapen trekken en dan te voet een achtervolging inzetten is mooi op tv maar is echt potsierlijk.