Auto's links, petanquers rechts

Gemotoriseerd verkeer moet de Warmoesberg nog tot vanavond delen met onder andere petanquespelers.
Foto Baert Gemotoriseerd verkeer moet de Warmoesberg nog tot vanavond delen met onder andere petanquespelers.
Studenten houden de Warmoesberg nog tot en met vanavond deels verkeersvrij. Auto's moeten er plaatsmaken voor optredens en een potje petanque.

Nog tot donderdagavond zal een deel van de Warmoesberg afgesloten worden voor het autoverkeer. Tot dan wordt de rijweg en het voetpad deels omgevormd tot grasterreinen en petanquepleinen, en vinden er ook gratis optredens plaats.


Voor het initiatief werkt studentenvereniging Aloisiana samen met de algemene studentenraad ASR en de studentendienst Stuvo+. "Dit straatje wordt te vaak als sluipweg gebruikt, en de studenten willen het definitief autovrij maken", aldus Alexander Cobbaert van Aloisiana. "Maar daarvoor zijn we uiteraard afhankelijk van de politiek. Volgende week hebben we een afspraak met schepen van Mobiliteit Els Ampe om onze ideeën voor te stellen."


Schepen van Nederlandstalige aangelegenheden Ans Persoons kwam gisteren alvast een kijkje nemen en toonde zich voorstander van het initiatief. "Dit is een doorgang die niet nodig is, ik ben alvast voorstander van een autovrij gedeelte." (AMG)