Atomium wordt racecircuit: vijf bestuurders opgepakt en auto's in beslag genomen bij actie tegen straatracers

Eerder deze week deelde een buurtcomité uit Brussel beelden van de straatracers.
Triangle Houba-Sobieski-Heysel Eerder deze week deelde een buurtcomité uit Brussel beelden van de straatracers.
De Brusselse politie heeft vrijdagavond vijf bestuurders opgepakt en evenveel wagens in beslag genomen bij een actie tegen straatracers aan de Heizel, zo meldt de woordvoerster van de politiezone Hoofdstad-Elsene Ilse Van de keere.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De agenten wisten een van de vier voertuigen te identificeren die betrokken waren bij een race op het Heizelplateau, in de buurt van het Atomium, en waarvan een video circuleerde op het internet. Er waren ook nog vier flagrante en gevaarlijke verkeersovertredingen te zien. Een van die daders werd betrapt toen hij opnieuw in de fout ging door aan hoge snelheid in de remmen te gaan bij een oversteekplaats voor voetgangers.

De stad Brussel wil straatracers harder aanpakken. In de gevallen dat het parket beslist om de daders niet te vervolgen en/of hun voertuig niet in beslag neemt, zullen de betrapte straatracers toch nog een administratieve boete tot 350 euro kunnen krijgen en zal de politie alsnog tot een inbeslagname kunnen overgaan. Ook aan de sleepkosten zullen de daders niet ontkomen.
20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Bert De Bruin

  De stad Brussel wil harder aanpakken het parket wil niet vervolgen maar politie gaat wel wagens in beslag nemen. Dit is in iedergeval Belgische duidelijkheid.

 • Wim Aerts

  Als de politie hier durft tegen op te treden dan staan er plots honderden rond de politie om dit te verhinderen. Als een van de agenten dan het lef nog heeft om iemand te arresteren dan spreekt jullie krant van politieagressie.

 • Luc Deboever

  De legerdienst (min24maanden met wedde) terug inroepen, dan krijgen hopelijk deze kerels en ook vele anderen een beetje verstand en disipline, het was in onze tijd wel wat anders.

 • Valentijn Jacobs

  En de boetes worden betaald met gemeenschapsgeld, wat is het leven mooi in een land zonder orde en tucht, waar iedereen verschillende nationaliteiten heeft en zijn eigen taal en gebruiken in de gratis scholen kan forceren, met andere woorden het is te laat en het zal alleen nog verergeren, ze zijn zo lief meneer .

 • Fleur Blom

  Super! Auto's niet meer terug geven.