Anderlecht stelt vernieuwing Wayezstraat voor: voetgangerszone ligt op tafel

Vernieuwing van de Wayezstraat.
Gemeente Anderlecht Vernieuwing van de Wayezstraat.
Omwonenden en gebruikers van de Wayezstraat kregen donderdagavond de kans om hun zeg te doen over de heraanleg van de straat. Zij krijgen drie mogelijkheden voorgeschoteld, waaronder een voetgangerszone.

In 2021 zal de MIVB de tramrails op de straat vernieuwen en zal Vivaqua er rioleringswerken uitvoeren. Tegelijk zullen er ook aanpassingen gebeuren waardoor de gemiddelde snelheid van de trams omhoog kan.

De gemeente Anderlecht drong er bij de MIVB op aan om omwonenden en handelaars te betrekken in de heraanleg. Vorige lente vonden in dat kader al drie ontmoetingen plaats. De resultataen daarvan werden donderdagavond aan de buurt gepresenteerd.

De drie scenario’s geven de bewoners ook drie opties: een voetgangerszone, eenrichtingsverkeer met een fietssuggestiestrook of eenrichtingsverkeer met een parkeerstrook aan een zijde. “Deze drie mogelijkheden voorzien een kwaliteitsvolle heraanleg van onze Wayezstraat, zonder boorden, met bankjes, terrassen, groene ruimten en fietsparkings, net als tram- en busverkeer in beide richtingen en leveringszones”, zegt schepen van Mobiliteit Susanne Müller-Hübsch (Groen).

De werken aan de straat moeten beginnen in september volgend jaar.

Vernieuwing van de Wayezstraat.
Gemeente Anderlecht Vernieuwing van de Wayezstraat.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.