Anderlecht past gevaarlijk kruispunt in Kuregem aan

Herinrichting met paaltjes en rotsblokken.
Susanne Müller-Hübsch Herinrichting met paaltjes en rotsblokken.
De gemeente Anderlecht heeft het van de Onderwijsstraat en de Brogniezstraat in Kuregem heringericht en gedeeltelijk afgesloten. Na een test van zes maanden wordt de situatie opnieuw bekeken. Op het kruispunt gebeurde in april een ongeval met een voetganger.

“Om de Brogniezstraat veiliger te maken voor alle weggebruikers, wordt dit gedurende 6 maanden heringericht als test”, zegt schepen van Mobiliteit Susanne Müller-Hübsch (Groen). “Dit betekent dat je niet meer van de Onderwijsstraat naar de Brogniezstraat kunt afdraaien en dat de bypass op de Herzieningslaan wordt gesloten.”

In april werd op een voetpad aan het kruispunt al een vrouw aangereden toen ze overstak op het zebrapad. Buurtbewoners omschreven de plaats toen al als gevaarlijk. Wie van de Onderwijsstraat de Brogniezstraat inrijdt, moet immers een bocht van 90 graden nemen. Meteen na de bocht ligt een zebrapad en dat maakt dat de zichtbaarheid voor voetgangers en chauffeurs er beperkt is.

De gemeente onderkende de situatie toen en beloofde snel maatregelen. Nu zijn er paaltjes en rotsblokken geplaatst om het verkeer er veiliger te maken.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.