Alweer vijf schapen ontvoerd uit kinderboerderij

Twee van de overgebleven schapen staan veilig in de stal.
Baert Twee van de overgebleven schapen staan veilig in de stal.
Op de kinderboerderij van Jette zijn afgelopen zaterdagnacht vijf schapen gestolen. Het is al de derde keer dat dieven er buit maken. Eerder werden al appels en twee andere schapen meegenomen.

Aan de kinderboerderij in het Koning Boudewijnpark hing een papier op met het slechte nieuws. "Zeven schapen werden gestolen. Onze planeet dient niet om te plunderen", stond erop te lezen. De pedagogische kinderboerderij is zeven van haar schapen kwijt. "Dagelijks bezoeken scholen onze boerderij. Onze schapen zijn mensen gewoon en zullen dus niet bang geweest zijn van de dieven. Toch moeten de daders alles goed gepland hebben, want vijf schapen krijg je niet zomaar mee", zegt coördinator David Delicata. "Waarschijnlijk namen ze de dieren mee in een speciale dierentransportwagen."


Het is niet de eerste keer dat dieven op de boerderij langskomen. Twee maanden geleden werden twee lammetjes meegenomen. Een jaar geleden stal iemand alle appels uit de boomgaard. "We hebben geen idee wie de vandalen zijn. Af en toe eten vossen onze kippen op, maar zij zullen niet met onze schapen gaan lopen zijn!" Van de daders is nog geen spoor.


De boerderij heeft nog vier schapen over. "We bekijken hoe we onze dieren beter kunnen beschermen. Zo denken we erover om hogere hekken te plaatsen. Ook bewakingscamera's installeren is een mogelijkheid. Maar de boerderij is een publieke plaats, en we willen onze toegankelijkheid ook bewaren." Delicata is van plan om nieuwe schapen te kopen. (DCFS)