Alweer vijf schapen gestolen op kinderboerderij

Voorlopig nog geen spoor van daders

Op de kinderboerderij van Jette zijn afgelopen zaterdagnacht vijf schapen gestolen. Het is al de derde keer dat dieven er buit maken. Eerder werden al appels en twee andere schapen meegenomen.
De overgebleven schapen zijn nu veilig in een stal ondergebracht.
Baert Marc De overgebleven schapen zijn nu veilig in een stal ondergebracht.

Aan de kinderboerderij in het Koning Boudewijnpark hangt een papier op met het slechte nieuws. "Zeven schapen werden gestolen. Onze planeet dient niet om te plunderen", staat er te lezen. De pedagogische kinderboerderij is zeven van haar schapen kwijt. "Dagelijks bezoeken scholen onze boerderij. Onze schapen zijn mensen gewoon en zullen dus niet bang geweest zijn van de dieven. Toch moeten de daders alles goed gepland hebben, want vijf schapen krijg je niet zomaar mee", zegt coördinator David Delicata. "Waarschijnlijk namen ze de dieren mee in een speciale dierentransportwagen."

Het is niet de eerste keer dat dieven op de boerderij langskomen. Twee maanden geleden werden twee lammetjes meegenomen. Een jaar geleden stal iemand alle appels uit de boomgaard. "We hebben geen idee wie de vandalen zijn. Af en toe eten vossen onze kippen op, maar zij zullen niet met onze schapen gaan lopen zijn!" Van de daders is nog geen spoor.

De kinderboerderij heeft een document aan de ingang omhoog gehangen: "Hier zijn zeven schapen gestolen. De planeet plundert men niet. Men respecteert ze!"
Baert Marc De kinderboerderij heeft een document aan de ingang omhoog gehangen: "Hier zijn zeven schapen gestolen. De planeet plundert men niet. Men respecteert ze!"

De boerderij heeft nog vier schapen over. "We bekijken hoe we onze dieren beter kunnen beschermen. Zo denken we erover om hogere hekken te plaatsen. Ook bewakingscamera's installeren is een mogelijkheid. Maar de boerderij is een publieke plaats, en we willen onze toegankelijkheid ook bewaren." Delicata is van plan om nieuwe schapen te kopen. Al is dat misschien niet nodig... "Uit sympathie bieden mensen aan om hun eigen schapen naar de boerderij te brengen. Of dat haalbaar is, bekijken we nog. Maar het is ontzettend mooi dat zoveel mensen spontaan willen helpen."
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.