Al 117 “corona-pv’s” in zone-Noord sinds samenscholingsverbod

Photo News
Sinds het samenscholingsverbod tegen het coronavirus van kracht is, schreef de politiezone Brussel-Noord 117 processen-verbaal uit voor mensen die zich er niet aan hielden. Er werden ook vijf pv’s opgesteld voor handelszaken die het horecaverbod niet naleefden. Nog eens vijf mensen werden administratief aangehouden, omdat ze de de beperkingsmaatregelen niet naleefden.

De verstrengde maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad traden vorige week woensdag om 12 uur ‘s middags in werking. 

De lokale politie van de zone Brussel-Noord (Ever, Schaarbeek, Sint-Joost-ten-Node) schreef donderdag 22 GAS-boetes uit en hield twee mensen administratief aan omwille van het niet respecteren van de maatregelen. Ook drie handelszaken kregen een pv. Op vrijdag werden zes GAS-boetes uitgedeeld en drie administratieve aanhoudingen uitgevoerd. Zaterdag groeide dat aantal naar 39 GAS-boetes en twee pv’s voor handelszaken die nog open waren ondanks het verbod. Zondag werden liefst 50 pv’s uitgeschreven voor mensen die de regels rond het samenscholingsverbod niet naleefden.