Akenkaai wordt autovrije fiets- en wandelzone

De Akenkaai tijdens Brussel Bad.
Foto Lukas De Akenkaai tijdens Brussel Bad.
Gedaan met parkeren op de Akenkaai, achter het museum Kanal - Centre Pompidou. De kaai wordt op termijn omgevormd tot een autovrije fiets- en wandelzone. Dat heeft de Haven van Brussel beslist.

Vanaf 15 juni mag er niet langer geparkeerd worden op de kaai. Strikt gezien was het nooit echt toegelaten om er te parkeren, maar de voertuigen van buurtbewoners werden er gedoogd. Vanaf 15 juni wordt dat verboden over de hele lengte van de Akenkaai, van het Saincteletteplein tot het Vergotedok.

En dat is nog maar een eerste stap. Op termijn moet er een autovrije voetgangerszone komen. Hoe dat zal gebeuren en welk vorm de nieuwe kaai zal krijgen, is nog niet duidelijk. “Daarover moet nog een studie worden uitgevoerd”, zegt Sylvain Godfroid, woordvoerder van de haven aan La Capitale. “We gaan daarover ook rond de tafel zitten met het museum.”

Geen Brussel bad

Normaal gezien wordt op de Akenkaai elk jaar Brussel Bad georganiseerd. Dit jaar gaat het evenement echter niet door. Renovatiewerken aan de kaai en aan Kanal zijn daar de oorzaak van. In de plaats organiseert de Stad Brussel Hello Summer. Van 25 juli tot 25 augustus wordt dit pop-upfestival op vier verschillende plaatsen een weekend lang opgetrokken. 

De wijk rond de Akenkaai heeft de afgelopen jaren een volledige metamorfose ondergaan. De oude industrie en pakhuizen maken er stelselmatig plaats voor nieuwe appartementsgebouwen. Blikvanger daarbij was Up-Site, de hoogste woontoren van Brussel. Met de opening van het museum Kanal - Centre Pompidou werd vorig jaar de kers op de taart gezet.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.