Agent parkeert wagen op gehandicaptenplaats: “Geen sirenes, geen zwaailichten. Dan moeten ook zij zich aan de wet houden”

De foutgeparkeerde politiewagen op de Malversesteenweg.
7sur7 De foutgeparkeerde politiewagen op de Malversesteenweg.
Een politiewagen van de zone Montgomery is maandagochtend omstreeks 10 uur op een parkeerplaats voor gehandicapten gespot aan het kruispunt van De Jacht in Etterbeek. Volgens de wet is dat verboden, behalve voor noodgevallen.

De politiezone bevestigt dat de wagen wel degelijk van haar is. Burgemeester van Etterbeek Vincent De Wolf (MR) liet via Twitter weten dat hij een onderzoek heeft geopend naar de exacte omstandigheden. 

Gevolgen

Volgens advocaat Laurens Guinee, gespecialiseerd in verkeers- en strafrecht, kan er geen onderscheid gemaakt worden tussen een prioritair voertuig en een voertuig van een burger. “Ook zij moeten zich aan het verkeersreglement houden en de wegcode respecteren, behalve als de sirenes en zwaailichten worden gebruikt. Maar dat is in hier niet het geval. Indien deze zaak voor de rechtbank komt, kan de boete oplopen tot 2.000 euro en een intrekking van het rijbewijs van minstens 8 dagen tot 5 jaar.”
49 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Manten Kalle

  Ik snap niet waarom mensen nog agent willen worden. Mocht ik agent zijn, blijf ik op mijn bureau zitten, en moeten ze maar allemaal tot mij komen. En correct parkeren ook nog.

 • Frank Vekemans

  nog nooit geweten dat er zwaailichten en een sirene moet gebruikt worden op een geparkeerde wagen, zijn misschien met zwaailichten en sirene aangekomen, moesten deze ter plaatse blijven werken, dan zou de buurt ook weer reclameren voor lawaaioverlast

 • André Gijbels

  toepassing van de wet toepassen, aub

 • Jos verelst

  Het ongezien benaderen van eeen gewapend man of het voorkomen van een aalxlag ? Laat me niet lachen ! Dan gaat die agent eerst netjes zijn duidelijk herkenbare politievoertuig netjes parkeren zeker ? Gehandicaptenplaats is voor gehandicapten en niet voor andere personen, inclusief de politie !

 • Ronny Martin

  Ook met zwaailicht en sirene moeten ze zich aan de verkeersregels houden, vooral dan de regels ivm prioritaire voertuigen...