Advocaat bewusteloos geslagen vlak bij Brussels justitiepaleis

De Wolstraat in Brussel
Google De Wolstraat in Brussel
Een advocaat is woensdagavond bewusteloos geslagen door “drie jongeren” toen hij in zijn auto wilde stappen vlak bij het Brusselse justitiepaleis. Dat meldt Bxl1.

Meester Philippe Marcus-Elmons had net zijn kabinet in de Wolstraat verlaten en wilde in zijn wagen stappen, toen hij een zware slag tegen het achterhoofd kreeg. De man viel bewusteloos neer, waarna de daders op hem bleven schoppen. Zelf herinnert de man zich niets van de feiten.

Een buurtbewoonster was getuige van de agressie en meldde zich bij de politie. Volgens de vrouw werd Marcus-Elmons aangevallen door “drie jongeren tussen 16 en 18 jaar”. Over hun motieven is niets bekend. Er werden geen bezittingen van de advocaat gestolen. De politie is een onderzoek gestart.

Marcus-Elmons liep een gapende hoofdwonde en een gebroken kuitbeen op. Volgens Bxl1 is de man vooral verbaasd dat niemand tussenbeide is gekomen. In de omgeving van het justitiepaleis gelden momenteel namelijk strenge veiligheidsmaatregelen door het proces over de aanslag op het Joods Museum.
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • vanaeken jokke

  En nu gaan ze nu eindelijk inzien dat pamperen niet helpt en ze degelijk straffen moeten opleggen die ze voelen

 • guy perain

  Tja...de risico's van het vak zeker?? Procedurefouten worden niet door iedereen gewaardeerd!!

 • Nils De Vriendt

  Een werkstrafje of vrijspraak? Slechte jeugd hé, in zo een advocatenland als België

 • Erik Henderickx

  Waarschijnlijk geen tevreden klanten.

 • Louis berckmans

  Ze beginnen diegenen aan te vallen die het verdienen ,benieuwd of er nu een procedurefout zal gevonden worden .