Exclusief voor abonnees

Actievoerster die geel hesje aan informateurs wou overhandigen: “Ze verwachten dat we altijd uitvoeren wat ze zeggen, en dat moet stoppen”

De politie begeleidde Bettina meteen naar buiten.
Bas Bogaerts De politie begeleidde Bettina meteen naar buiten.
De Limburge Bettina probeerde gisteren het paleis binnen te raken door achter de auto van het informateursduo Didier Reynders (MR) en Johan Vande Lanotte (sp.a) aan te hollen. Althans, dat werd gedacht. Volgens haar was het niet de bedoeling om het paleis binnen te raken. “Ik wou het duo een geel hesje overhandigen, maar plots reden ze door.” Ondertussen stelde de politie een pv op en wordt onderzocht welke gevolgen Bettina’s actie zullen krijgen. 

“Aanvankelijk dacht ik dat de twee informateurs al van te voren uit de wagen zouden stappen, maar plots zag ik hen doorrijden”, begint Bettina, die al acht maanden actievoerster is. “Ik dacht nog: ‘Dit meen je niet!’ En voor ik het goed en wel besefte, begon ik te lopen.” Ze vertelt dat het dus eerder een impulsieve beslissing was. “Ik kon niet stoppen met lachen en voelde het overal kriebelen.”

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Chris Devlaeminck

  Misschien had ze toch de bedoeling om het paleis binnen te raken? Maar dat kan toch niet! Iemand van het gepeupel die gebouwen betreed waar de koning vertoeft! Aan de schandpaal ermee en daarna ophangen! Voor de rest, respect voor Bettina. Goed gedaan!

 • Ludwig Vanden Boer

  Ik zou willen dat ze het toepassen wat het strafrecht zegt en meteen de strengste sanctie. Als iedereen de wet gaat overtreden om zijn stem te laten horen is het hier binnen de kortste keren een decadente anarchie ipv een georganiseerde democratie. Laat de meerderheid hierover beslissen en geen roepers van een minuscuul opstandig deel van de bevolking. De meerderheid verdient gelijk hebben niet de hardste roeper.

 • Philomena Vanderweyen

  Toch één moedige Belg,de anderen uiten hun frustratie liever op de sociale media ,alsof de politici dat zouden lezen.

 • Paul Philippaerts

  En dan maar denken dat we politieagenten te weinig hebben. Het zijn er veel te veel die belachelijke opdrachten moeten uitvoeren. Schaf het koningshuis af en er komen al honderden agenten vrij voor nuttig werk.

 • jos hurkmans

  Goed gedaan meid Er waren 4 politieke marionetten nodig om u te vangen