Actievoerder verbrand in Haren, brandweer moet gasflessen uit het vuur halen

Op de Keelbeeksite wordt al lang geprotesteerd tegen de nieuwe gevangenis in Haren.
Photo News Op de Keelbeeksite wordt al lang geprotesteerd tegen de nieuwe gevangenis in Haren.
Bij een brand in een schuurtje in Haren is donderdag een persoon zwaar verbrand en een andere licht verbrand geraakt. Dat zegt de Brusselse brandweer. Het slachtoffer is een van de actievoerders tegen de gevangenis van Haren.

De brandweer werd donderdag rond 22.20 uur opgeroepen voor een brand op het terrein van de Keelbeek. Daar hebben actievoerders die protesteren tegen de gevangenis van Haren hun tenten opgeslagen.

Het vuur was ontstaan in een oude schuur. “De oorzaak was een kookpot met hete olie”, zegt Walter Derieuw van de Brusselse brandweer. “Het was erg moeilijk om de schuur te betreden om het vuur te blussen. Er waren ook enkele kleine explosies door gasflessen die in de schuur lagen. We zijn er wel in geslaagd om drie flessen met 10 kilogram aan propaan weg te halen voor ze ontploften.”

Een persoon in de schuur liep bij de brand derdegraads brandwonden op. Een andere persoon raakte lichtgewond, maar die was niet langer ter plaatse toen de hulpdiensten arriveerden.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.