AB krijgt groter café-restaurant en dakterrassen

Werken op komst bij de AB.
Baert Marc Werken op komst bij de AB.
De Ancienne Belgique wil werk maken van de inrichting aan het deel van het gebouw in de Steenstraat. Zo komen er een groter café-restaurant en dakterrassen en -tuinen.

De herinrichting komt er vooral voor het deel van de AB in de Steenstraat. “De huidige indeling van de gebouwen in de Steenstraat heeft verschillende beperkingen”, zo laat de AB weten. “Een volledige herverdeling en -inrichting van deze gebouwen moet een betere publiekswerking garanderen en ervoor zorgen dat de gebouwen veel nauwer aansluiten bij de werking van het muziekhuis.”

In de praktijk betekent dat een uitbreiding van het café-restaurant, inclusief een nieuwe professionele keuken, op de platte daken komen terrassen en tuinen, met een kruidentuin voor de keuken. “Het geheel moet voor de toekomst een nieuwe dynamiek creëren en verbindend en verbredend werken voor onze bezoekers”, klinkt het.

De multifunctionele ruimte AB Salon wordt ten slotte verplaatst zodat die dichter bij de concertzaal ligt. Het bestaande café op de gelijkvloerse verdieping wordt voortaan gebruikt als extra bar voor de grote zaal. Voor de werken is een studieopdracht uitgeschreven. Een exacte timing van de werken heeft de AB niet opgegeven.