Aan deze Brusselse werven is er nog hinder in september

De Leopold II- en de Rogiertunnel gaan weer open vanaf 2 september.
Mark Baert De Leopold II- en de Rogiertunnel gaan weer open vanaf 2 september.
Het verkeer wordt na de zomermaanden weer drukker en daarom stelt Brussel Mobiliteit een lijst op van werven die tegen 1 september klaar zullen zijn. Er zijn echter wel nog werkzaamheden die nog lopen of zelfs nog moeten beginnen. Zo lopen de werken in de Wetstraat vertraging op en zal er nog hinder zijn de eerste week van september.

De meeste zomerwerven zullen bij het begin van het nieuwe schooljaar voorbij zijn. Zo gaan de Leopold II- en de Rogiertunnel, die volledig afgesloten waren in juli en augustus weer open op 2 september, om 6 uur ’s ochtends. De dagen ervoor verwijdert Brussel Mobiliteit nog de laatste betonblokken van de werf. In de Rogiertunnel zullen ook opnieuw twee rijstroken in iedere richting beschikbaar zijn, vanaf maandagvoormiddag 2 september. Deze tunnels blijven wel nog vijf nachten per week gesloten, van zondag tot donderdag tussen 22 en 6 uur.

In de Wetstraat lopen de renovatiewerken van de brug over de Etterbeeksesteenweg een kleine vertraging op. In de week van 2 september zullen minstens 2 van de 4 rijstroken beschikbaar zijn.

Ook de MIVB-werven aan de Brugmannlaan en de Alsembergsesteenweg zijn tegen 1 september afgelopen. Andere werven van de MIVB lopen door of gaan nog van start. 

Werken aan Reyerslaan

Brussel Mobiliteit legt begin september een testinrichting aan op de Kleine Ring, ter hoogte van de spoorwegbrug. De test moet leiden tot een vlotter en veiliger verkeer. Het verkeer vanaf de Hallepoort dat afslaat naar de Jamarlaan zal nog voor de spoorwegbrug worden gescheiden van het verkeer dat verder rijdt op de Kleine Ring richting Ninoofsepoort. Er blijft ook een voorsorteerstrook richting Fonsnylaan.

De inrichting van de zone rond de Reyerslaan gaat verder. Het kruispunt van de Reyerslaan met de Kolonel Bourgstraat is afgesloten van 1 tot 20 september. Vanaf de derde week van september sluit Brussel Mobiliteit de weg onder de Grosjeanbrug, die de Kolonel Bourgstraat met de Sterrenbeeldenlaan verbindt, volledig af. Drie maanden lang wordt het asbest verwijderd en de brug gerenoveerd.

Evenementen

Naast de werken zal er de eerste week van september ook nog hinder zijn door evenementen. Naar aanleiding van de 75ste verjaardag van de bevrijding van Brussel zal het Belgische leger defileren op dinsdag 3 en 4 september. 

De Roller Bike Parade doorkruist Brussel op vrijdag 6 september ’s avonds. Ze vertrekken om 20 uur en komen aan om 23 uur aan het Poelaertplein. Dat zal hinder veroorzaken voor het verkeer langs het parcours.

Dezelfde avond vindt de Memorial Van Damme plaats in het Koning Boudewijnstadion. Het evenement begint om 19 uur, maar de deuren openen al om 17 uur. Bijkomende verkeershinder wordt verwacht tijdens de avondspits op de Ring rond Brussel (R0) en rond de Heizel. Na afloop, rond 22.30 uur is er mogelijk hinder in de straten rond het stadion.

Op zaterdag 7 september vindt de Brussels Cycling Classic plaats. De renners starten om 11.30 uur aan het Jubelpark en rijden over heel de Tervurenlaan. Hierdoor zijn de Belliard- en de Jubelparktunnel gesloten richting Tervuren vanaf 11 uur. De Belliardtunnel blijft wel nog open richting E40-A3. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.