80 arbeiders om Dumonplein tijdig af te krijgen

Alle hens aan dek! Met 80 arbeiders wordt koortsachtig gewerkt om het Dumonplein tegen donderdag af te werken.
Foto Marc Baert Alle hens aan dek! Met 80 arbeiders wordt koortsachtig gewerkt om het Dumonplein tegen donderdag af te werken.
De laatste tegels voor het nieuwe Dumonplein aan metrohalte Stokkel in Sint-Pieters-Woluwe worden letterlijk gelegd. 80 arbeiders halen alles uit de kast om de heraanleg af te werken voor de inhuldiging van het plein donderdag.

"We gaan onze deadline halen", zegt schepen van Openbare Werken Damien De Keyser zelfzeker. "En de handelaars zijn uiteindelijk tevreden", verzekert hij.


Het plein ligt nog gedeeltelijk open en graafmachines ploeteren de grond nog om, maar bevoegd schepen De Keyser is overtuigd dat het plein tijdig klaar zal zijn. "Dit weekend hebben we al onze 80 werknemers opgetrommeld om de laatste hand aan het plein te leggen. Donderdag volgt de inhuldiging. Dan zal de tent voor het winterfestival opgesteld worden, dat op 13 december plaatsvindt." Vanuit de oppositie klonk het commentaar dat de gemeente de deadline liet primeren op de kwaliteit van de werken. De arbeiders zouden uit tijdsdruk de tegels slordig hebben geplaatst. "Natuurlijk is er nog werk", verdedigt De Keyser zich. "De tegels worden momenteel afgewerkt, dus het is ongepast om nu al kritiek te spuien." Ook de handelaars zijn sceptisch of het plein donderdag bewandelbaar zal zijn. Toch zijn ze opgelucht dat het einde in zicht is. De plannen voor de heraanleg van het plein zorgden immers bij de aanvang voor heel wat commotie. Na veel overleg kwamen de gemeente en de handelaars ten slotte tot een compromis. "Nu is het afwachten", aldus de verkoopster bij bloemenwinkel Creaflor. "Vanaf donderdag wordt duidelijk of het vernieuwde plein zijn vruchten zal afwerpen." (DCFS)