5 jaar met uitstel voor drie messteken aan “gezonde dame”

Baert Marc
Antoine R. is veroordeeld tot een celstraf van 5 jaar met uitstel voor poging doodslag. De man had op 1 september een vriendin van zijn partner drie keer gestoken met een mes. Hij was onder invloed van alcohol toen de feiten zich afspeelden.

De Brusselaar stak op 1 september in de namiddag verschillende keren met een mes in de buik van het slachtoffer, een vijftigjarige vrouw die in hetzelfde appartement woonde als de dader en zijn vriendin. De drie dronken veel en er waren vaak discussies. Nadat hij haar had gestoken, belde de dader de hulpdiensten. De vrouw was geraakt in de lever en de dikke darm en werd afgevoerd naar de spoeddienst van het ziekenhuis. Haar toestand was kritiek, maar na elf dagen mocht ze de dienst intensieve zorgen verlaten. Volgens Antoine R. had het slachtoffer, dat het mes in haar handen had, hem aangevallen en slaagde hij erin het af te pakken en naar haar te draaien.

“Gezonde dame”

 “Ach, ze is een gezonde dame. Ik dacht eerlijk gezegd dat ik enkel et doorboord had”, verklaarde hij tegen de speurders. Gezien de intensiteit waarmee hij stak en de plaatsen waar hij stak meende het parket dat er een duidelijke intentie om te doden was. Daarom werd  een celstraf van 7 jaar gevorderd wegens poging tot doodslag. De rechter volgde deze redenering maar zag voldoende verzachtende omstandigheden om een straf met uitstel uit te spreken. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.