400 Koerden dagen op tijdens vreedzaam protest in Sint-Gillis

400 Koerden protesteren aan Sint-Gillisvoorplein
Dieter Nijs 400 Koerden protesteren aan Sint-Gillisvoorplein
De Koerdische gemeenschap betoogde zaterdagnamiddag voor de tweede keer deze week in Brussel. Deze keer verliepen de protesten vreedzaam. Zo’n 400 Koerden verzamelden om 14 uur op het Sint-Gillisvoorplein. Ze keuren de inval van Turkije op de Koerdische gemeenschap in Noord-Syrië af.

Op het Sint-Gillisvoorplein in Sint-Gillis hebben zo’n 400 Koerden zaterdagnamiddag betoogd tegen de Turkse inval in Noord-Syrië. De Koerdische gemeenschap is ervan overtuigd dat de president van Turkije, Erdogan, een etnische zuivering van de Koerdische regio’s in Syrië wil. De Koerden roepen daarom ook de internationale en Europese beleidsmakers op tegen de Turkse militairen op te treden en hen te veroordelen om een einde te maken aan de invasie.

Woensdag protesteerde de Koerdische gemeenschap al voor de ambassade van de Verenigde Staten omdat president Trump er zijn laatste troepen wegtrok, waardoor Erdogan groen licht kreeg om binnen te vallen. De Koerden willen nu internationale steun, vooral ook omdat ze mee IS hebben helpen verslaan in dat gebied. 

400 Koerden protesteren aan Sint-Gillisvoorplein
Dieter Nijs 400 Koerden protesteren aan Sint-Gillisvoorplein
400 Koerden protesteren aan Sint-Gillisvoorplein
Dieter Nijs 400 Koerden protesteren aan Sint-Gillisvoorplein4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Denis Van den broeck

  Hem veel respect voor de Koerden!!!! Schandalig dat ze die in de steek laten .

 • Bart Muyshondt

  Wij willen geen 3,6 miljoen vluchtelingen in Europa. Daarom kunnen we jullie niet helpen. Toch bedant voor de bewezen diensten tegen IS. Veel succes.

 • Mi Janssens

  De koerden hebben gevochten en gestreden als een sterk volk om IS te verslaan en nu laat iedereen ze in de steek! Schandalig!

 • Benny Van den broeck

  Wij hebben al genoeg miserie hier, protesteer ginder in Syrië niet hier aub. en genoeg!!