250 gele hesjes manifesteren in Brussel

Gele Hesjes
Baert Marc Gele Hesjes
Zo’n 250 gele hesjes zijn deze namiddag door Brussel getrokken, van het Noord- naar het Zuidstation. Na afloop van de betoging trok een deel van de manifestanten naar de Hoogstraat, waar de groep uiteindelijk ingesloten werd. Daar pakte de Brusselse politie 6 manifestanten op, terwijl de identiteit van 185 anderen gecontroleerd werd. 

De betoging van zo’n 250 manifestanten, waarvan een groot deel uit Frankrijk, vertrok rond 14.00 uur aan het Noordstation en trok onder meer langs het kanaal naar het Zuidstation. Aanvankelijk verliep de betoging rustig, al hielden de manifestanten af en toe een sit-in, wat voor heel wat verkeershinder zorgde. Op een bepaald moment besloot een deel van de manifestanten om van het parcours af te wijken en trokken ze de Marollen in.

In de Hoogstraat besloot de politie hen in te sluiten en tegen te houden. Daarbij moesten de agenten wel gebruik maken van traangas. Uiteindelijk werden zes ‘gele hesjes’ gearresteerd, drie Belgen, een Nederlander en twee Fransen. In één geval ging het om een gerechtelijke aanhouding, in de vijf andere om administratieve aanhoudingen. De rest van de groep, 185 in totaal, mochten na identificatie vertrekken richting Zuidstation. Volgens de Brusselse politie is de rust intussen weergekeerd, al houdt ze nog een oogje in het zeil om ervoor te zorgen dat alle betogers naar huis terugkeren. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.