200-tal ouders protesteert aan Schaarbeekse school na mogelijke aanranding peuter

BELGA
Een 200-tal mensen zijn deze ochtend samengekomen aan de Franstalige gemeenteschool École 1 in Schaarbeek om hun ongenoegen te uiten over de mogelijke aanranding van een 4-jarige meisje. De straat werd preventief afgesloten door de politie en de ouders schreeuwden om gerechtigheid.

Het Brussels parket onderzoekt of een 4-jarig meisje aangerand is op de school. De moeder van de kleuter stapte donderdag naar de politie. Nadat ze haar dochtertje had afgehaald, vond ze bloedvlekken in het ondergoed van het meisje. De minderjarige werd overgebracht naar het ziekenhuis om de nodige zorgen te krijgen. Het parket van Brussel bevestigt dat er verwondingen waren aangetroffen bij het meisje, maar spreekt zich nog niet uit over de oorzaken daarvan.

We proberen niet te panikeren, maar we weten niets

Moeder van drie kinderen

"We willen gerechtigheid", zo riepen de manifestanten aan de school. "We hadden vrijdag een antwoord verwacht, maar er is geen enkele verklaring gekomen", zegt een vader van een van de kinderen op de school. Verschillende betogers blijven wel voorzichtig. Ze zeggen dat ze er eerst een antwoord willen krijgen op de vraag of er al dan niet sprake is van aanranding. “We proberen niet te panikeren, maar we weten niets", klinkt het bij een moeder van drie kinderen. "Zolang we niet zullen weten wat er gebeurde, zal het elke dag zo zijn", zegt een andere moeder, die wijst op de mensen die zich aan de school verzameld hebben.

“Alle diensten gemobiliseerd”

Burgemeester Bernard Clerfayt (Défi) kwam ter plaatse om de gemoederen te bedaren. “We zijn allemaal onder de indruk”, zei hij. “Alle medische diensten, de school en de politie werden gemobiliseerd zodra we hiervan hoorden. De zaak is meteen in handen van justitie gegeven en we wachten op informatie van het parket. We leven nu eenmaal in een wetstaat.”

Het parket van Brussel bevestigde al dat er verwondingen waren aangetroffen bij het meisje, maar spreekt zich nog niet uit over de oorzaken daarvan. In het belang van het onderzoek en het kind zal het parket verder geen informatie geven.

BELGA13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Steven Moens

  De vraag of dat kleutertje heeft gebloed op school is bij verre niet zo belangrijk als achterhalen waar en wanneer de mogelijke verwondingen zijn veroorzaakt. In gevallen van sexueel misbruik van kinderen is de spreekwoordelijke viezerik in het park vaak eerder mythe dan werkelijkheid.

 • daniel daue

  @ mario tersago ik deel u mening

 • Carl Parker

  Reggie Meers: alle religies volgen wel nog de boekjes die zelfs voor de Middeleeuwen zijn geschreven.....

 • Vroomkes Jan

  menstruatiecyclus op die leeftijd zijn zeer zeldzaam, maar is mogelijk en hoeft niet iedere maand als cyclus te zijn, men spreek dan van spontane bloeding, maar zo als ik zeg, zeer zeldzaam.Af wachten is de boodschap van het onderzoek.

 • Frank Vandenbussche

  Tot zover een van de fundamentele westerse basiswaarde: men is onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Ze geven toe dat ze niet weten wat er gebeurd is, maar toch eisen ze de sluiting van de school. Misschien zijn ze niet vertrouwd met de werking van het westers gerecht waar volksveroordeling en massahysterie niet in thuis horen? Denk dat men dringend de inburgeringscursussen moet bijstellen zodat nieuwe Belgen beseffen dat dat ze ook plichten hebben. Hun rechten kennen ze wel al grondig.