20-jarige motorrijder zonder helm crasht bij politieachtervolging in Molenbeek

Photo News
Bij een politieachtervolging in de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek is een 20-jarige man in de nacht van vrijdag op zaterdag gewond geraakt. De man reed zonder helm en zonder lichten op zijn brommer, waarop de politie de achtervolging inzette. Uiteindelijk botste de motorrijder tegen de politiewagen.

Rond middernacht kreeg de politiezone Brussel-West een oproep voor nachtlawaai in de buurt van metrostation Zwarte Vijvers. Ter plaatse troffen agenten een jongeman op een brommer aan. Hij reed er zonder helm, zonder lichten en had bovendien geen nummerplaat. Toen de agenten de man wilden ondervragen, vluchtte hij weg. Daarop zette de politie de achtervolging in. Wat verderop knalden de politiewagen en de brommer tegen mekaar. De 20-jarige motorrijder, die gekend is bij het gerecht, werd gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij verkeerde niet in levensgevaar, maar moest wel geopereerd worden. De agenten liepen geen verwondingen op. De politiewagen is wel beschadigd.

Het parket is een onderzoek gestart naar de juiste omstandigheden van het voorval.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • willem merken

  Gekend door het gerecht, parket doet onderzoek, agenten zullen weer mogen opdraaien voor de kosten aan dat brommerke en de medische kosten. En dan zijn ze verwonderd dat ze geen kandidaten vinden.

 • Ludwig Vanden Boer

  Dat zal die agenten weeral iets kosten, kunnen waarschijnlijk niet bewijzen dat ze vriendelijk goedendag zegden tegen betrokkene alvorens hij de vlucht nam.

 • Febe Chapin

  Bedankt aan de politie voor dat gevaarte van de baan te halen. Hij is zelf verantwoordelijke voor zijn gestoorde gedrag, de politie heeft potentieel andere slachtoffers gered. Hij zou moeten betalen voor die politie wagen volledig te herstellen. Moest ik zoiets doen, zou ik niet minder verdienen

 • Victor OOMS

  Oei, het zal toch weer de politie niet zijn die in fout is want dat is de gewoonte als ze hun job doen.