2 mensen naar ziekenhuis na zware CO-vergiftiging

De Ernest Laudestraat.
Google Streetview De Ernest Laudestraat.
In Schaarbeek zijn woensdagnamiddag twee mensen afgevoerd naar het ziekenhuis na een geval van CO-vergiftiging. Een van hen werd later overgebracht naar het ziekenhuis van Neder-Over-Heembeek voor zuurstoftherapie.

De hulpdiensten kregen woensdag rond 17.15 uur een oproep voor een onwel persoon in een appartement op de Ernest Laudestraat in Schaarbeek. Toen de ambulanciers de woning betraden, ging hun CO-meter af.

Pas na lang aandringen konden de hulpdiensten, samen met de politie, de bewoners overtuigen om hun appartement te verlaten. Volgens de brandweer werden er in het appartement dodelijke waarden opgemeten.

Eén bewoner en een bezoeker worden overgebracht naar het ziekenhuis. In de loop van de avond werd een van hen overgebracht naar het Militair Hospitaal in Neder-Over-Heembeek voor een zuurstoftherapie.

Netbeheerder Sibelga heeft de gasinstallatie verzegeld en zal een grondige controle uitvoeren. De oorsprong van de vergiftiging is immers nog niet duidelijk.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.