19-jarige die motoragent probeerde aan te rijden, vrijgelaten na verhoor

Auto achtervolging in Molenbeek Mahatma Ghandilaan
Dieteer Nijs Auto achtervolging in Molenbeek Mahatma Ghandilaan
De 19-jarige jongeman die maandagnamiddag in Koekelberg een motoragent probeerde omver te rijden en zich dinsdagochtend had aangegeven bij de politie, is na verhoor door het Brusselse parket vrijgelaten.

Het incident gebeurde maandagnamiddag toen een agent op de Keizer Karellaan een wagen wou controleren. Die ging ervandoor. Op de Omer Lepreuxstraat in Koekelberg kon de agent de wagen klemrijden, maar die reed achteruit in de richting van de politieman. De agent kon ternauwernood van zijn motor springen. Daarop ging de agent voor de wagen staan, maar die gaf opnieuw gas. De politieman kon opnieuw wegduiken, maar loste daarbij acht schoten in de richting van het voertuig.

Uiteindelijk werd de wagen vlakbij metrostation Simonis teruggevonden. Van de bestuurder ontbrak elk spoor. Dinsdagochtend gaf de man zich dan aan bij de politie. Het bleek te gaan om S.A., een 19-jarige jongeman die al gekend stond bij de politie. Toen de politie hem maandag wilde controleren, reed hij rond met gestolen nummerplaten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.