18 brommers in beslag genomen bij controle

Politie controleert brommers aan de Antwerpsepoort en de Hallepoort. Verschillende scooters werden in beslag genomen.
Baert Marc Politie controleert brommers aan de Antwerpsepoort en de Hallepoort. Verschillende scooters werden in beslag genomen.
De Brusselse politie heeft woensdag aan de Antwerpsepoort en de Hallepoort opnieuw een controle uitgevoerd op brommers. Achttien van 53 gecontroleerde tweewielers waren niet in orde en werden door de agenten meegenomen.

Daarnaast slingerde de politie nog eens 30 motards op de bon omdat ze geen passende kledij droegen. Vier motorrijders hadden bovendien geen rijbewijs voor de motor.

De brommers die technisch niet in orde zijn, worden door de politie in beslag genomen. “De eigenaar mag die dan later komen ophalen, maar hij moet de brommer dan wel in orde brengen en daarna opnieuw laten inspecteren”, zegt politiewoordvoerster Ilse Van de Keere.

Vorige week voerde de politie al een gelijkaardige controle uit. Agenten zetten toen een brommer aan de kant die maar liefst met 81 kilometer per uur reed.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.