17-jarige die opgepakt werd na rellen Blankenberge opnieuw gearresteerd in Schaarbeek: twee agenten gewond bij arrestatie

BELGA
Een 17-jarige Brusselaar die eerder deze week opgepakt werd voor zijn betrokkenheid bij de rellen van vorige week zaterdag in Blankenberge is vrijdagavond opnieuw opgepakt in Schaarbeek. Hij daagde twee agenten uit en zette omstaanders op tegen de politie. De minderjarige kon uiteindelijk opgepakt worden, maar bij zijn arrestatie geraakten twee agenten gewond.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Twee agenten waren vrijdagavond met een verkeerscontrole in de buurt van het Liedtsplein in Schaarbeek bezig toen ze plots uitgedaagd werden door een jongeman. Toen de agenten hem wilden controleren, werd hij weerspannig en zette hij de omstaanders op tegen de politie. “Met heel wat moeite konden de agenten de agressieve 17-jarige oppakken, maar daarbij liepen ze wel verwondingen op”, zegt Willemien Baert van het Brusselse parket. “Ze zijn allebei enkele dagen werkonbekwaam.”

Dienstprestatie

Na afloop bleek dat de minderjarige enkele dagen eerder al opgepakt werd in het kader van de rellen van vorige week zaterdag op het strand van Blankenberge. De jeugdrechter legde de 17-jarige, die niet gekend was bij het gerecht, dinsdag nog een dienstprestatie op die hij moet uitvoeren ten dienste van de maatschappij. De amokmaker moest zaterdag opnieuw voor de jeugdrechter verschijnen wegens smaad, weerspannigheid en slagen en verwondingen tegen de politie. Die besliste om hem te plaatsen in een open instelling.