150 mensen geëvacueerd bij brand

Beeld ter illustratie.
Baert Marc Beeld ter illustratie.
Zo’n 150 mensen zijn in de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks 23.50 uur geëvacueerd uit een appartementsgebouw in de Mettewielaan in Molenbeek nadat er een brand ontstond in de kelder. Een persoon werd bevangen door de rook en is naar het ziekenhuis overgebracht.

De brand ontstond in een vuilniscontainer in de kelder en was snel onder controle, maar de rook kwam terecht technische kokers en verpreidde zich in het hele gebouw. Bij aankomst van de brandweer had een 150-tal bewoners zichzelf al geëvacueerd. De ventilatie heeft volgens brandweerwoordvoerder Walter Derieuw veel tijd in beslag genomen. 

Om 8 uur woensdagochtend was de laatste ventilator nog ter plaatse. Na controle en onder begeleiding werden de bewoners die buiten waren in groepjes terug naar hun woning gebracht. Gezien de milde weersomstandigheden hebben de bewoners buiten gewacht tot ze hun woning terug konden betreden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.