139ste Brusselse Zuidfoor geopend met feestelijke stoet

Op de eerste dag van de Zuidfoor daagde meteen al veel volk op.
Dieter Nijs Op de eerste dag van de Zuidfoor daagde meteen al veel volk op.
Langs de Brusselse Zuidlaan is zaterdagmiddag de Zuidfoor geopend. Die is dit jaar al aan haar 139ste editie toe en telt opnieuw 130 kermisattracties. De kermis blijft er tot zondag 18 augustus staan.

Het was met een feestelijke stoet dat de Zuidfoor zaterdagmiddag officieel geopend werd. De stoet vertrok aan de Anderlechtsepoort en hield onder meer halt bij het traditionele Reuzenrad. Ook dit jaar telt de Zuidfoor 130 kermisattracties, waaronder enkele nieuwkomers. Zo is er een volledig nieuw spookhuis met als thema ‘The Walking Dead’ en een volledig getransformeerd lachpaleis.

Zieke kindjes

Net als de voorbije jaren worden er ook nu themadagen georganiseerd. Zo zal de kermis volgende week zondag — naar aanleiding van de nationale feestdag — in onze nationale kleuren gehuld worden. Op donderdag 2 augustus is er de traditionele ‘Dag voor de zieke kinderen’. Meer dan honderd zieke kindjes zullen zich die dag kunnen uitleven op de Zuidfoor.

Ondertussen gaan er stemmen op om de kermis vanaf volgend jaar tijdelijk naar de Heizelvlakte te verhuizen. Door de bouw van het metrostation Toots Thielemans zal een deel van de locatie waar de Zuidfoor nu staat vanaf de lente van volgend jaar immers ingepalmd worden. Een verhuis naar de Heizelvlakte is een optie, al kunnen de attracties mits een herschikking mogelijk ook op de huidige locatie blijven.

Zuidkermis Brussel
Dieter Nijs Zuidkermis Brussel
Zuidkermis Brussel
Dieter Nijs Zuidkermis Brussel
Zuidkermis Brussel
Dieter Nijs Zuidkermis Brussel
Zuidkermis Brussel
Dieter Nijs Zuidkermis Brussel1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • stephen Lamon

    ik ben een notoir foorliefhebber zonder op de attracties te zitten! brussel zuid is de gezelligste foor! dan Kortrijk!