11 jaar gevorderd voor 11 messteken

Justitiepaleis waar de man berecht werd.
Baert Marc Justitiepaleis waar de man berecht werd.
Een 26-jarige man riskeert 11 jaar cel voor poging doodslag. Hij ging een man te lijf op een verjaardagsfeestje. Hierbij deelde hij 11 messteken uit. 

Op 23 mei kreeg de man het op een verjaardagsfeestje in Oudergem aan de stok met een andere aanwezige. Buiten stak hij maar liefst elf keer met een mes dat een lemmet van 18 centimeter had. Hierbij stak hij meermaals in de buurt van de nek en het gezicht. Het slachtoffer overleefde de aanval. Enkele dagen eerder had hij de eigenaars van een nachtwinkel aangevallen. De man was niet aan zijn proefstuk toe. In 2017 ging hij  aan een halte op de Waversesteenweg door het lint tegen een buschauffeur. Na een manoeuvre was hij vlak voor de bus in de remmen gegaan. Hierop had hij samen met een vriend de chauffeur beledigd en de ruitenwissers vernield. Ook hadden de twee de ruiten proberen inslaan maar dit lukte gelukkig niet. “Beklaagde heeft verschillende antisociale kenmerken”, oordeelden de deskundigen, “hij kan zijn agressie niet de baas en heeft weinig schuldinzicht.” Omdat hij in het verleden al meermaals veroordeeld werd besloot de procureur een celstraf van 11 jaar te vorderen. Uitspraak volgende maand.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.