“We maken van Brussel een groot dorp”

Restatable tovert met voedseloverschotten een duurzaam buffet op tafel voor het goede doel

Restatable vrijwilligers die koken met voedseloverschotten in Jette
Dieter Nijs Restatable vrijwilligers die koken met voedseloverschotten in Jette
Duurzaam eten voor het goede doel. Dat is het concept van het initiatief ‘Restatable’ dat door vrijwilligers gedragen wordt. “Wij willen alle soorten mensen samenbrengen”.

Het gemeenschapscentrum Essegem in Jette zet elke maand de deuren open voor de vrijwilligers van Restatable. “Elke maand bereiden we met vrijwilligers een vegetarisch buffet voor met voedseloverschotten die we krijgen van winkels”, legt vrijwilliger Hilde Van Craeyevelt uit. Voor een maaltijd doet iedereen een vrije bijdrage die naar een goed doel gaat. “Elk jaar kiezen we een ander project uit. Dit jaar gaan de opbrengsten naar kinderen die in armoede leven.”

“Schept een band ”

Op vrijdag haalt Hilde de voedseloverschotten op aan de winkels. De volgende dag komen de vrijwilligers samen rond 13.00 uur om tegen 19.00 uur een duurzame maaltijd op tafel te krijgen. Restatable, een initiatief van Hildes 20-jarige zoon Johannes, wil naast het goede doel steunen ook de samenhang tussen buurtbewoners versterken. “Wij willen alle soorten mensen samenbrengen, zowel tijdens het koken als rond de tafel”, zegt Hilde. “We zien dat iedereen er blij van wordt. Samen ergens de schouders onder zetten schept een band.”

Restatable trekt ondertussen ook mensen van buiten Jette aan. “Zo maken we van Brussel een groot dorp”, besluit Hilde.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.