‘Vreemde vogel’ op terras: brandweer vangt ibis in Molenbeek

Illustratiefoto.
Pexels Illustratiefoto.
De brandweer van Brussel heeft deze namiddag een ibis gevangen op het terras van de eerste verdieping van een woning in de Hovenierstraat in Sint-Jans-Molenbeek. Een ibis is een exotische vogel die hier normaal niet voorkomt.

Het dier werd in een doos geplaatst en vervolgens naar het dierenasiel Veeweyde in Anderlecht gebracht. Dat meldt Walter Derieuw, de woordvoerder van het Brusselse brandweerkorps. 

De medewerkers van het asiel zullen volgende week contact opnemen met de vogelbeschermingsorganisatie Koninklijk Belgisch verbond voor de bescherming van de Vogels, die ook in Anderlecht gevestigd is.

Het is niet duidelijk waar de vreemde vogel vandaan kwam. Er bestaan bijna dertig soorten ibissen, die voorkomen in Afrika, Australië, Azië en de Verenigde Staten. In België vind je de vogels normaal niet in het wild.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerda Rousseau

  ...die voorkomen in Afrika, Australië, Azië en de Verenigde Staten. Wat met Zuid Amerika? Ik zie er in Suriname alle dagen vliegen, witte en rode ibissen...

 • Danny Maes

  In Planckendeal zit het vol met Ibissen,kan misschien van daar komen,al aan gedacht.

 • Walter Corneel

  Der zitten in de regering ook vreemde vogels SPA, CDV, MR PS kunnen ze deze ook eens vangen

 • Helene Dierckx

  Ik vind het fijn maar wanneer je na een blikseminslag in de schouw op het huis de brandweer verwittigd voor losliggende stenen en een gevaar voor de buren en dan doodgewoon een negatief antwoord krijgt vind ik erover.Wanneer dan de politie nog een bezoek brengt en de brandweer verplicht om toch langs te komen wegens een te groot gevaar weigeren ze nogmaals. Dat normen ze dan Hulp .