“Schietpartij waarschijnlijk wraakactie”

Schietpartij in Sint-Gillis: Jacques Franckplein.
Baert Marc Schietpartij in Sint-Gillis: Jacques Franckplein.
“De schietpartij in Sint-Gillis van donderdag was vermoedelijk een wraakactie”, aldus het Brussels parket. In de Fontainasstraat werden drie schoten gelost op een voertuig. De lichtgewonde bestuurder werd in shock afgevoerd, maar verliet het ziekenhuis intussen al.

Omstreeks 17 uur donderdagnamiddag was er een schietpartij in de omgeving van de Jacques Franck Square. Getuigen hoorden schoten in de Fontainaisstraat. Een schutter loste met een Riot gun drie kogels op een voertuig, ter hoogte van de deur. De chauffeur mag dus van geluk spreken. “Het mag een wonder heten dat de chauffeur van de wagen slechts licht gewond is geraakt”, zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. “Hij werd in shocktoestand naar het ziekenhuis gevoerd. In de loop van de avond mocht hij het ziekenhuis evenwel al verlaten.” Er is een opsporingsonderzoek gestart voor poging tot doodslag. Het parket van Brussel gaat uit van een afrekening en is drie verdachten op het spoor.

Schietpartij in Sint-Gillis: Kogelinslag in geparkeerde wagen.
Baert Marc Schietpartij in Sint-Gillis: Kogelinslag in geparkeerde wagen.
Schietpartij in Sint-Gillis: Perimeter in César Depaepestraat.
Baert Marc Schietpartij in Sint-Gillis: Perimeter in César Depaepestraat.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.