"RWDM lééft opnieuw!"

KAMPIOEN IN DERDE AMATEURKLASSE NA 4-0-OVERWINNING

Spelers en supporters van RWDM schreeuwen het uit na het laatste fluitsignaal.
Baert Marc Spelers en supporters van RWDM schreeuwen het uit na het laatste fluitsignaal.
Voetbalclub RWDM is zondagnamiddag kampioen geworden in de derde amateurklasse na een 4-0 overwinning tegen Doornik. Het feest in het Edmond Machtensstadion barstte al in de eerste helft los, want na amper 45 minuten stond de 4-0-eindstand op het bord. Een geëmotioneerde sportief manager Thierry Dailly werd door de bijna 7.000 supporters toegezongen en op handen gedragen. "Dit is fantastisch. Hier zijn geen woorden voor."

Voor de wedstrijd was de stress bij de RWDM-supporters nog duidelijk te voelen, maar al in de eerste helft was duidelijk dat tegenstander Doornik de troepen van trainer Dražen Brncic geen strobreed in de weg ging leggen. "Ik heb een week stress gehad voor deze wedstrijd, maar er valt nu een last van mijn schouders", aldus Ultra-supporter Tom Ravijns. "Er zal vanavond een zeer zwaar feestje volgen. RWDM leeft terug, en dat moet gevierd worden."

De supporters bestormen het veld na de overwinning.
Baert Marc De supporters bestormen het veld na de overwinning.

Rooskleurige toekomst

Ook Trikke van Molenbeek, sinds 1974 supporter van RWDM, voorspelt een groot volksfeest. "Wat voorbij is, is voorbij. Wij kijken hier alleen naar de toekomst, en die ziet er rooskleurig uit voor RWDM. Alle Brusselaars komen terug naar het voetbal kijken en in Molenbeek is het bovendien altijd feest. Vanavond zal dat feest nog iets heftiger zijn."


Voor Jessica Rodriguez, al tien jaar supporter van Brussels en RWDM, is het kampioenschap het mooiste moment van haar voetbalclub. "Dit heb ik nog nooit meegemaakt, dus het voelt fantastisch aan. Het is goed dat het maandag een vrije dag is, want het gaat een zware feestnacht worden."

Jeugdwerking

Ook minister Sven Gatz was zondag een tevreden man, maar vloog in vergelijking met de rest van het stadion veel minder in de pinten. "Ik ben al vanaf mijn jeugd supporter van Molenbeek en ik moet toegeven dat dit een prachtig moment voor de club is. We speelden mooi voetbal en staan terug op de voetbalkaart. Maar nog belangrijker is dat onze jeugdwerking volop draait. In het verleden zijn er al veel getalenteerde jeugdspelers doorgebroken, en de club moet er nu voor zorgen dat dat in de toekomst ook zal gebeuren."

Op handen gedragen

Onmiddellijk na het laatste fluitsignaal stormden de supporters het veld op en bouwden samen met de spelers een feestje. Sportief manager Thierry Dailly werd luid toegezongen en werd zelfs op handen gedragen. Hij hield het dan ook niet droog. "Dit is een fantastisch moment voor de club. Hier zijn gewoon geen woorden voor", stamelde hij. Na het behalen van het kampioenschap zal Molenbeek volgend jaar in de tweede amateurklasse uitkomen.