(Nacht-)werken aan de Vierarmentunnel zondag van start

Vierarmentunnel.
Marc Baert Vierarmentunnel.

De Vierarmentunnel op de Brusselse ring in Tervuren zal vanaf zondag gedurende 45 nachten afgesloten zijn in de richting van Zaventem. In de tunnel wordt ledverlichting geplaatst, zo meldt het Agentschap Wegen en Verkeer. Het verkeer zal bovengronds worden omgeleid.

De werken in de tunnelkoker richting Zaventem starten in de nacht van zondag op maandag en zullen negen weken duren. In die periode wordt de koker vijf nachten per week afgesloten: van zondag- tot en met donderdagnacht, van 21.30 uur tot 05.30 uur. Overdag is de tunnel volledig beschikbaar. Het Agentschap Wegen en Verkeer pakt de hele verlichting aan in de koker. Zo worden de oude tl- en natriumlampen vervangen door meer energiezuinige ledlampen. Ook de armaturen en de bekabeling worden vernieuwd. De andere tunnelkoker, richting Waterloo, kreeg eind vorig jaar al nieuwe verlichting.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.