"Leuk concept en lekker eten"

LISELOTTE EN MIGUEL VAN POP-UP 'KET' DOORSTAAN EERSTE TEST MET VERVE

Minister Guy Vanhengel, tv-kok Albert Verdeyen en zanger Johan Verminnen kwamen proeven in de Brusselse pop-up.
Foto Lukas Minister Guy Vanhengel, tv-kok Albert Verdeyen en zanger Johan Verminnen kwamen proeven in de Brusselse pop-up.
Liselotte en Miguel hebben het openingsweekend van mijn pop-up restaurant met verve doorstaan. Ook het scherpe oordeel van drie liefhebbers van lekker eten heeft het tweetal uit Geraardsbergen goed doorstaan. "Leuk concept, lekker eten, alleen zou er nog een extra Brusselse toets aan het menu mogen toegevoegd worden", klinkt het.

Minister Guy Vanhengel, zanger Johan Verminnen en tv-kok Albert Verdeyen spraken gisterenmiddag af om 'Ket!', het Brusselse pop-up restaurant, aan een eerste oordeel te onderwerpen. Het restaurant werd vrijdagavond plechtig geopend en het eerste weekend was al volledig volgeboekt. Het drietal startte met het huisaperitief 'Ketje', een geuzebiertje met calvados. "Een zeer verrassende en vooral frisse aperitief. Hier scoren ze punten mee in Brussel", klinkt het unaniem. De mannen bestellen vervolgens het viergangenmenu 'Sint-Kathelijneplein' voor 42 euro. Starten doen ze met springrol, mierikswortel en avocado. Daarna volgt een kroketje varkensbout met noedels van asperge. Het hoofdmenu is een burger met buikspek, kool, raap, daslook en ui. Het dessert bestaat uit een hoorntje met cuberdon, praliné en kalamanski. Liselotte bedient met een natuurlijke flair en raadt de heren een geuzebiertje aan voor bij de lunch. "Het gezelschap is in feite belangrijker dan het eten, en dat zit hier al helemaal goed", begint Verminnen. "Maar het eten mag er ook zijn. Het concept 'street food' is goed uitgewerkt. De verschillende gerechten zijn van een hoge kwaliteit." Voor Albert Verdeyen mocht de 'street food' nog nadrukkelijker naar de voorgrond treden. "Het zou bijvoorbeeld leuk zijn als je de keuze kreeg om te zitten of te blijven rechtstaan. Hier een paar honderd meter verder is het perfecte voorbeeld bij 'Noordzee', waar je een visschoteltje al staand naar binnen kunt werken. Dat had ik hier ook graag gezien."


"Ik weet niet of dat binnen het concept van mijn Pop-up restaurant zou passen", pikt Vanhengel in. "Het eten is van een hoge kwaliteit en ik vind het interieur met het vele hout ook leuk gedaan. Je ziet ook dat ze direct voeling met de stad hebben. De graffiti van Edu Danesi van de Blaesstraat past perfect bij het concept."

Spruitjes of stoemp

"Ik vind het straf dat in het openingsweekend al zulke gerechten op tafel komen. Chapeau voor Liselotte en Miguel. Maar buiten het aperitief mis ik een beetje Brussel in de gerechten. Zo zouden ze bijvoorbeeld spruitjes, stoemp of garnaalkroketjes in hun menu kunnen verwerken. Als ze echt willen scoren bij de Brusselaren zouden ze dat kunnen toevoegen aan hun menu. Maar de Noedels van asperge vind ik dan wel weer leuk gevonden. Het gaf een meerwaarde aan het voorgerecht", zegt Verdeyen. Johan Verminnen blijkt de meeste kritische eter te zijn. "Begrijp me niet verkeerd, ik heb enorm lekker gegeten, maar ik vind de prijs aan de hoge kant. Voor 'street food' vind ik 42 euro veel geld. Het menu zou eigenlijk 10 euro goedkoper mogen zijn."


Over de bediening en de sfeer in 'Ket!' is het drietal dan weer unaniem. "Die was hier vandaag gewoon top. Deze jonge mensen verdienen de steun van de inwoners van onze hoofdstad."