“Geen uitsluitsel of slachtoffer zich bewust voor bus wierp”

Dodelijk ongeval op Flageyplein
Dieter Nijs Dodelijk ongeval op Flageyplein
Het is nog steeds niet duidelijk of het slachtoffer van de dodelijke aanrijding op het Flageyplein gevallen is of zich voor de bus geworpen heeft. Een 63-jarige man kwam vrijdagavond om het leven bij de aanrijding.

Vrijdagavond kwam een voetganger om het leven nadat hij door een bus van de MIVB werd aangereden en enkele meters werd meegesleept. Het slachtoffer was een man geboren in 1955 uit Elsene. Over de omstandigheden van het ongeval is nog geen uitsluitsel. Het parket onderzoekt zowel de piste van zelfdoding als een ongelukkige val, omdat de getuigenverklaringen niet overeenkomen. “Het onderzoek heeft uitgewezen dat er geen tussenkomst van een derde geweest is. De stelling van het ongeval is de geprivilegieerde piste”, aldus Ine Van Wijmersch van het Brussels parket, “we kunnen evenwel niet zeggen of het slachtoffer om een ongekende reden zijn evenwicht verloren heeft, dan wel zich bewust voorover gegooid heeft en zo onder de bus terecht is gekomen.” De ademtest die de chauffeur van de bus aflegde was negatief. “Over een eventuele aansprakelijkheid van de buschauffeur is er nog geen beslissing genomen”, voegt Van Wijmersch eraan toe, “verschillende onderzoeksdaden werden bevolen om de precieze omstandigheden van het ongeval na te gaan: analyse van de beschikbare camerabeelden, verhoor van de chauffeur en de getuigen, opmaak van een uitgebreid fotodossier en schets van de plaats van het ongeval.”

Dieter NijsReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.