“Brusselse mobiliteitsapp die volledig aanbod bundelt, moet binnen twee jaar klaar zijn”

Elke Van den Brandt.
BELGA Elke Van den Brandt.
De mobiliteitsapp MaaS, die zowel de publieke als private vervoersmogelijkheden in Brussel zal bundelen, moet binnen maximaal twee jaar klaar zijn. Dat kondigde Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) aan in de commissie Mobiliteit van het Brussels Parlement.

De app moet het aanbod verzamelen van zowel de vier openbare vervoersmaatschappijen MIVB, NMBS, De Lijn en Tec als private initiatieven zoals deelauto's, (elektrische) fietsen en elektrische steps. Bedoeling is ook dat er een tariefintegratie komt. Volgens minister Van den Brandt ligt er een voorstel op tafel waarin de vier vervoersmaatschappijen zich kunnen vinden.

De Brusselse regering heeft in april de ontwikkeling van het MaaS toevertrouwd aan de MIVB en Brussel Mobiliteit. De MIVB staat in voor de ontwikkeling zelf, Brussel Mobiliteit voor de regelgeving.

De MIVB gaat ook een proefproject uitwerken om net zoals andere steden een multimodale applicatie te ontwikkelen waarop je de dienstregelingen van alle operatoren kan raadplegen. Er moet ook een mogelijkheid komen om gecombineerde tickets te kopen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.