“Aanslag met wagen? Hij heeft niet eens een wagen”

Een para bij de Amerikaanse ambassade in Brussel. De federale politie moet opdraaien voor de premies die de militairen ontvangen voor hun veiligheidsopdracht.
reuters Een para bij de Amerikaanse ambassade in Brussel. De federale politie moet opdraaien voor de premies die de militairen ontvangen voor hun veiligheidsopdracht.
De man die er van verdacht wordt een aanslag te hebben gepland tegen de Amerikaanse ambassade in Brussel, blijft nog minstens een maand in de cel. Of de man ook daadwerkelijk een aanslag wilde plegen is niet duidelijk. 

Afgelopen weekend arresteerden de antiterreureenheden van de federale politie de 22-jarige M.G. die volgens het federaal parket plannen had om een aanslag te plegen op de Amerikaanse ambassade in het centrum van Brussel.  Hoe hij dit had willen doen werd niet bekendgemaakt,maar verschillende media spraken over een aanval met een wagen. Die optie wezen zijn advocaten Mustapha El Hajjami en Samira Bouyid van de hand. “Hij heeft geen auto en er zijn geen documenten die erop wijzen dat hij een auto had gehuurd. Explosieven of wapens zijn er bij de huiszoekingen ook niet gevonden”

Volgens zijn advocaten vertoont Matthew G. ook geen tekenen van radicalisering. Weliswaar hebben ze donderdag nog niet om zijn vrijlating gevraagd. “Daarvoor is het nog te vroeg”, klinkt het. “Onze cliënt heeft momenteel geen officieel adres. Er lopen ook nog een aantal onderzoeksdaden en we gaan zelf nog een aantal onderzoeksdaden vragen. Bovendien wordt hij volgende week al opnieuw verhoord.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.