Zwaar verwaarloosde hond in beslag genomen in Brugge na melding van ongeruste buren

Omer werd zwaar verwaarloosd aangetroffen
Blauwe Kruis Brugge Omer werd zwaar verwaarloosd aangetroffen
De politie van Brugge heeft een zwaar verwaarloosde hond in beslag genomen. Buurtbewoners hadden kort voordien alarm geslagen en toen de politie ter plaatse ging, troffen ze het fel verzwakte dier aan. “Er is proces-verbaal opgemaakt en overgemaakt aan het parket van Ieper dat bevoegd is voor dierenverwaarlozing", bevestigt woordvoerster Lien Depoorter. 

Het Blauwe Kruis kwam de hond ophalen bij de politie en staat de komende tijd in voor de verzorging. “Omer kwam bij ons terecht na erge verwaarlozing. Hij wordt door iedereen dan ook extra in de watten gelegd. De lieverd geniet zo van al die aandacht en knuffels. Omer is momenteel nog niet vrij voor adoptie”, laat het Blauwe Kruis weten. Op foto’s is te zien dat de hond fel verzwakt is en wellicht al lange tijd niet meer verzorgd werd. De eigenaar mag een fikse boete verwachten als de zaak effectief voor de rechtbank komt. 

Omer werd zwaar verwaarloosd aangetroffen
Blauwe Kruis Brugge Omer werd zwaar verwaarloosd aangetroffen
Omer werd zwaar verwaarloosd aangetroffen
Blauwe Kruis Brugge Omer werd zwaar verwaarloosd aangetroffen27 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dario Van Nauw

  Ben Weyts heeft 0,0000000005 gerealiseerd op gebied van dierenwelzijn ! Net zoals zijn n-va collega’s op andere gebieden. Maar de lompe Vlaming heeft het niet gezien.

 • Georgette Vanoverbeke

  Verschrikkelijk dat er zo'n mensen bestaan , ze zouden alle kosten moeten betalen plus een zware geldboete en minimum beiden 1 jaar gevangenis en moeten uitzitten niet voorwaardelijk, je krijgt meer vriendschap van een dier dan van de mens .

 • gilberte Vergaelen

  Er zijn nog zeer brave buren, dikke merci aan die lieve mensen. Wanneer gaat Weyts eens optreden? Maar ja... ze hebben teveel werk met het verdelen van postjes

 • Veronique Ghiesmans

  Lopen hier toch veel rotte mensen rond op die bol. Schandalig mijn hart breekt...

 • Yvan Beelaert

  Wat gaan ze krijgen ,een gas boete van 150€.Ze zouden de kosten moeten dragen die het blauwe kruis moet maken voor deze hond terug gezond te krijgen en een voorwaardelijke gevangenis straf,plus zeker het verbod ooit nog een dier in huis te nemen.