Zonnepanelen vatten vuur op plat dak

De brandweer op het dak van de woning.
Jan Van Maele De brandweer op het dak van de woning.
In de Varenslaan in Sint-Andries is zondagmorgen even voor 11 uur brand ontstaan op het dak van een alleenstaande woning.

Het vuur ontstond aan de zonnepanelen en werd vermoedelijk veroorzaakt door een kortsluiting. Eerder op de morgen had een buur, toen hij de hond uitliet, een brandgeur geroken in de straat, maar hij kon de oorzaak niet meteen plaatsen. De toegesnelde brandweer had de situatie wel snel onder controle. De schade bleef alles bij elkaar beperkt. De installatie van de zonnepanelen raakte wel vernield. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Van Rompaey

    Daar hebben nog het laatste niet over gehoord en gezien. Auto's, fietsen, zonnepanelen !!!!

  • Geert Tamsyn

    Gilbert Rodts, volgens een studie van de National Highway Traffic Safety Administration in de VS, hebben elektrische wagens een gelijke of zelfs licht kleinere kans om vuur te vatten dan een brandstofwagen. Daarvan schieten er in Vlaanderen elke dag gemiddeld 4 in brand. Maar dat komt meestal niet in de krant, bij een elektrische wagen wel.

  • Gilbert Rodts

    En veilig dat is die zonnepanelen gelijk die elektrische wagens die ook zo maar in brand vliegen en dat willen ze ons door het strot duwen he .De verzekeringen zullen flink stijgen .