Zijn toeristen Brugge beu? “Het is doods in volle zomer. Nooit meegemaakt”

In het straatbeeld zijn veel minder toeristen te zien dan andere jaren.
Benny Proot In het straatbeeld zijn veel minder toeristen te zien dan andere jaren.
In de Brugse binnenstad beleven ze een bijzonder slechte start van de zomer. De lokale horeca klaagt over lege terrassen én de hotelkamers blijven in het weekend vaak leeg. Naar een verklaring is het gissen. 

Het was Karel Hessels, voormalig voorzitter van Horeca Brugge, die de knuppel dinsdagavond in het hoenderhok gooide. Met een filmpje op zijn Facebookpagina toonde Hessels, uitbater van Charlie Rockets, de lege straten in de avond. “Doods in volle seizoen. in 25 jaar nog nooit meegemaakt", aldus Hessels. De reacties lieten niet op zich wachten. Sterker nog: heel wat collega horeca-uitbaters in Brugge sluiten zich aan bij de mening. Zo ook een van horeca-uitbaters op de Markt, die vorige week op Facebook een bericht plaatste met een foto waarop te zien is dat geen enkele koets is uitgereden. “In 36 jaar nooit meegemaakt”, klinkt het daar.

Verklaring?

Een verklaring voor het wegblijven van de toeristen is er niet. Opvallend is dat het stadsbestuur enkele weken geleden pas liet verstaan dat het géén extra reclame meer zal maken om dagjestoeristen richting Brugge te lokken en extra wil inzetten op verblijfstoerisme. Al laat ook die laatste categorie het nu afweten, aangezien de hotels een bijzonder lage bezettingsgraad hebben in vergelijking met andere, drukke jaren. Bij het stadsbestuur willen ze de volledige zomer afwachten alvorens conclusies te trekken, aangezien ook augustus traditioneel tot de drukste periode behoort. 
693 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sarah Van Belle

  Weet je da zelfs in japan mensen me vragen of het waar is da bruggz toerisme wil stoppen.... geloof me de wereld heeft ervan gehoord. Natuurlijk blijven ze weg...

 • Carlos De Lange

  Om 16 h iets drinken met mosseletende mensen (touristen) zeer gezellig . Dan maar iets kopen en op stadsbank uitdrinken en niet moeten haasten .

 • William De Leeneer

  In Gent en Antwerpen zijn ze veel vriendelijker. Daar krijg je tenminste nog een glimlach van de kelner als je wordt bediend.

 • guy vermeulen

  eindelijk, nu zullen wij eens rustig kunnen gaan !

 • Luc Desmet

  Als ik 3x lees "dagjestoeristen, blijf weg", dan blijf ik weg. Daar heb ik geen zin in namelijk. Dus hou op met dit onnozele klagen.