Zieke Brugse zwaan van het water gehaald: “Zou niet om blauwalgen gaan”

De zieke zwaan werd uit het water gehaald.
Jan Van Maele De zieke zwaan werd uit het water gehaald.
De Brugse brandweer heeft dinsdag een zieke zwaan uit de vijver aan het sportcentrum Koude Keuken in Sint-Andries gehaald. Ook de andere zwanen zijn er preventief uit het water gehaald.

Een verzorger ging ter plaatse om te kijken wat het dier mankeerde. Het is meteen overgebracht naar een dierenarts. “We hebben gecheckt of er blauwalgen in het water zitten”, zegt waarnemend burgemeester Mercedes Van Volcem (Open Vld). “Dat is immers een gevaar op warme dagen zoals deze. De kwaliteit van het water is onderzocht in ons stadslabo en er zijn geen problemen vastgesteld. Toch zijn de andere zwanen ook uit het water gehaald om te bekijken of zij in orde zijn.” Het stadslabo voert nu twee keer per week metingen uit op de Brugse wateren, omdat blauwalgen heel snel in het water aanwezig kunnen zijn bij extreme hitte. De bacterie produceert gifstoffen bij weinig zuurstof en hoge temperaturen in het water. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.