Zeven Brugse scholen krijgen geld voor energiebesparing

Zeven Brugse scholen krijgen centen.
Foto Geert De Rycke Zeven Brugse scholen krijgen centen.
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) in totaal 663.348 euro verdeeld over zeven Brugse scholen.

Dat zijn Vrije Basischool SLHD Sint-Leo Sint-Pieters, SLHD secundaire school 1ste graad, vrije basisschool Kantelberg, Vrij Handels- en Sportinstituut Sint-Michiels, Onze Lieve Vrouw Hemelvaartinstituut, Wonderwijs Brugge en vrije basisschool SLHD De Smalle. Het geld gaat naar projecten voor energiebesparing in de vorm van schrijnwerk, isolatie en verwarming. “Dankzij deze gerichte investering kunnen deze scholen elk om en bij de 28 procent CO2-uitstoot besparen én besparen op de energiefactuur”, zegt Patrick Daels, waarnemend voorzitter van N-VA Brugge. 

Schoolgebouwen hebben, zeker in de herfst en de winter, heel wat energie nodig om bijvoorbeeld alle leslokalen te verwarmen en te verlichten. Dat zorgt voor heel wat CO2-uitstoot én voor een serieuze elektriciteitsfactuur. Het loont dus dubbel om te investeren in energiebesparende maatregelen op school: het is goed voor het milieu én goed voor de portemonnee van de scholen. Deze zeven Brugse scholen hebben elk hun project zelf voorgesteld na een open oproep van AGION.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.