Zeno sluit: "Gouden tijden voorbij"

Chef-kok Reinout Reniere. "Ik blijf wellicht wel in de horeca."
Benny Proot Chef-kok Reinout Reniere. "Ik blijf wellicht wel in de horeca."

Restaurant Zeno in de Vlamingstraat, vorig jaar nog bekroond met 16 op 20 in Gault&Millau, sluit eind september de deuren. Het huurcontract van chef-kok Reinout Reniere loopt na negen jaar ten einde en hij is niet van plan om te verlengen. "De gouden jaren liggen alweer een tijdje achter ons", zegt hij. "Ik heb dit altijd met heel mijn hart en ziel gedaan, maar ik voel ook dat ik klaar ben om iets anders te doen. Even herbronnen lijkt me geen slechte keuze." Wie nog een tafeltje wil boeken in het restaurant, zal snel moeten zijn, want vanaf donderdag 23 juni wordt het concept voor de laatste drie maanden meteen gewijzigd. "We dopen Zeno om tot De Vleestoog. We kiezen voor het allerbeste en perfect gerijpt vlees. Verwacht geen menukaart, maar grote krijtborden met daarop de suggesties. We plaatsen grote houten tafels waar onze gasten samen kunnen aanzitten. De muziek wordt Frans en ik heb ook wat sanseveria's in huis gehaald. Het wordt dus echt iets helemaal anders." Een voorbode voor de toekomst? "Ik weet het nog niet. Ik denk wel dat ik in de horeca blijf." (BHT)